Παραλίες με Γαλάζιες Σημαίες 2019

Δημος Δωριδος

Ερατεινή
Χιλιαδού
Σεργούλα
Μοναστηράκι

 

Δημος Δελφων

Μαϊάμι
Τροκαντερό / Αγκάλι
Άγιοι Πάντες
Καλαφάτης

 

Υπόλοιπες παραλίες

 

Χιλιαδού

Βρίσκεται σε απόσταση 8 χλμ. από τη Ναύπακτο και είναι μεγάλη σε έκταση παραλία με άμμο. Ένα μέρος της είναι οργανωμένο, με ξαπλώστρες, ομπρέλες και beach bar ενώ το άλλο της μέρος ενδείκνυται για όσους προτιμούν την ησυχία και την απομόνωση. Η παραλία είναι ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά επειδή είναι αμμώδης και με ρηχά νερά.

 

Μοναστηράκι

Βρίσκεται δίπλα στο ομώνυμο χωριό. Έχει μικρά λευκά βότσαλα, χαλίκι, βαθιά νερά ενώ στην περιοχή υπάρχουν πολλά ουζερί και παραδοσιακά ταβερνάκια.

 

Σκάλωμα

Βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τη Ναύπακτο στην δυτική ακτογραμμή της Φωκίδας και είναι μία από τις πιο γνωστές και πιο καλά οργανωμένες παραλίες της. Έχει πεντακάθαρα νερά και αμμουδιά αλλά τα νερά βαθαίνουν αρκετά απότομα.

 

Αγ. Νικόλαος

Είναι ίσως η ομορφότερη παραλία του Κορινθακού Κόλπου, με θέα στο Αίγιο ακριβώς απέναντι. Είναι μικρή παραλία και διαθέτει ψιλό χαλικάκι και λίγες ξαπλώστρες.

 

Τροκαντερό

Είναι ίσως η καλύτερη παραλία από την ανατολική μεριά του Κορινθιακού. Διαθέτει πεντακάθαρα ρηχά νερά και είναι οργανωμένη παραλία με θέα τα λατομεία βωξίτη στη γειτονική Ιτέα. Η παραλία έχει βραβευτεί με Γαλάζια σημαία.

 

Μαϊάμι

Είναι η δίδυμη αδερφή-παραλία της Τροκαντερό και βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Στην περιοχή υπάρχουν παραδοσιακά ταβερνάκια.

 

Ιτέα

Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της παραλιακής Φωκίδας και είναι η πιο οργανωμένη και κοσμοπολίτικη παραλία της.  Διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες και καφετέριες.

 

Ερατεινή

Εκτείνεται από την Ερατεινή ως τον Τολοφώνα και είναι οργανωμένη με αποδυτήρια και υποδομές για θαλάσσια σπορ.
Η παραλία είναι ιδανική για τους λάτρεις του ψαρέματος, χάρη στους βραχώδεις κολπίσκους που διαθέτει.