Γαλαξίδι

Είναι χτισμένο στη θέση της αρχαίας πόλης Οιάνθεια ενώ στο παρελθόν αποτελούσε σημαντική ναυτική δύναμη. Είναι χαρακτηρισμένος ως παραδοσιακός οικισμός από το 1978 και εκεί μπορείτε να κάνετε ποδηλασία, καταδύσεις και ιστιοπλοΐα.
Διαθέτει ξενοδοχεία, ξενώνες και συγκροτήματα ενοικιαζομένων δωματίων. Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε το Ναυτικό & Εθνολογικό Μουσείο Γαλαξιδίου.

 

Γραβιά

Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 400 μέτρων. Έχει γίνει γνωστή γιατί εδώ υπήρχε το γνωστό Χάνι της Γραβιάς αλλά και το Μνημείο του Ο. Ανδρούτσου. Βρίσκεται κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού και όμορφα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια για τη διαμονή σας.

 

Δελφοί

Είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO ενώ για τους αρχαίους Έλληνες ήταν ο «Ομφαλός της Γης». Από εδώ μπορείτε να πάτε στην Αράχωβα που είναι κοντά ή να περπατήσετε στο αρχαίο μονοπάτι  Δελφών- Κίρρας και  να φτάσετε στο Κωρύκειο Άντρο.

 

Επτάλοφος

Βρίσκεται κοντά στην Αράχωβα και είναι ένα από τα καλύτερα θέρετρα του Παρνασσού, καθώς φημίζεται για τις φυσικές του ομορφιές. Το παλαιότερο όνομα του χωριού ήταν Αγόριανη (γιατί στην τουρκοκρατία τα αγόρια κρυβόντουσαν στην περιοχή).

 

Ερατεινή

Είναι ένα από τα πιο όμορφα παραθαλάσσια χωριά της Φωκίδας. Είναι ιδανικός τόπος για ευχάριστες διακοπές γιατί  διαθέτει καθαρές παραλίες, άνετη διαμονή σε ξενοδοχεία και δωμάτια και παραδοσιακές ταβέρνες και εστιατόρια στο γραφικό λιμανάκι του χωριού.

 

Ιτέα

Έχει σημαντική τουριστική υποδομή, και πολλές φυσικές ομορφιές και διαθέτει πολλές παραλίες με πεντακάθαρα νερά, παραθαλάσσιες ταβέρνες, εστιατόρια και καφέ.

 

Γκιώνα

Η Γκιώνα είναι το ψηλότερο βουνό της Στερεάς Ελλάδος, με πιο ψηλή κορφή την Πυραμίδα (2507 μ.) και δίπλα της την Πλατυβούνα (2316 μ.). Το δάσος της αποτελείται από έλατα και κέδρους. Έχει πάρα πολλά αναρριχητικά πεδία και διαθέτει τη μεγαλύτερη ορθοπλαγιά των Βαλκανίων πάνω από το χωριό Συκέα. Κοντά στο χωριό Συκέα υπάρχει και το ωραιότατο σπήλαιο Ζωοδόχος Πηγή (Αρσαλή) με εντυπωσιακό διάκοσμο.

 

Νησί Τριζόνια

Είναι το μοναδικό κατοικήσιμο νησί στον Κορινθιακό κόλπο, Διαθέτει ένα πανέμορφο φυσικό λιμάνι, ενώ στις παραλίες του υπάρχουν πολλές παραδοσιακές ταβέρνες, εστιατόρια και καφέ. Μπορείτε να το προσεγγίσετε είτε με δικό σας σκάφος είτε παίρνοντας το καΐκι που κάνει το δρομολόγιο Χάνια - Τριζόνια. Στο νησί δεν επιτρέπονται τα οχήματα.