Παραλιες με γαλαζιες σημαιες 2019

 

Δημος Μαλεβιζιου

Ελληνοπεράματα / Apollonia Beach
Φόδελε / Fodele Beach Hotel
Αμμουδάρα 1 / Agapi Beach
Αμμουδάρα 4 / Candia Maris
Αμμουδάρα 5 / Santa Marina
Αμμουδάρα / Atlantica Akti Zeus
Αμμουδάρα / Dessole dolphin Bay
Αμμουδάρα / Enorme hotels Beach
Μαδέ / Athina Palace

 

Δημος Χερσονησου

Αγ. Γεώργιος 1 / Aldemar Knossos Royal Village
Αγ. Γεώργιος 2 - Παναγία ρύζι /AKS Annabelle Village
Αγ. Γεώργιος 3 / Aldemar Royal Mare & Cretan Village
Αγ. Δημήτριος / Alexander Beach
Αγία Πελαγία - Μενόπετρα/Akrogiali Beach
Ανισσαράς / Lyttos Beach
Ανισσαράς / Mitsis Laguna Resort
Δράπανος / Nana Beach & Nana Princess
Καστρί / Creta Maris
Κλωντζάνη / Sirens Hotels
Κοκκίνη Χάνι / Knossos Beach
Κοκκίνη Χάνι / Rinela
Κοκκίνη Χάνι / Themis Beach
Λιμένας Χερσονήσου 5 / Silva Beach Hotel
Ποταμός Α
Ποταμός / Cretan Malia Park

 

ΔΗΜΟΣ ΦΑΙΣΤΟΥ
Μάταλα

 

 

Υπόλοιπες παραλίες

 

Αμμουδάρα

Βρίσκεται μπροστά στον ομώνυμο οικισμό στον κόλπο του Ηρακλείου και 5 χιλιόμετρα δυτικά από τη πόλη του Ηρακλείου. Είναι οργανωμένη παραλία, πολύ κοντά στη πόλη του Ηρακλείου με πολλά ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών και πολλές ταβέρνες και εστιατόρια, καφενεία, και μπαρ. Επίσης  υπάρχουν υποδομές για θαλάσσια σπορ, ξαπλώστρες, ομπρέλες, ναυαγοσώστες κλπ.
Η πρόσβαση από το Ηράκλειο είναι εύκολη με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων.

 

Λινοπεράσματα

Βρίσκεται 8 χιλιόμετρα δυτικά από τη πόλη του Ηρακλείου μπροστά στον ομώνυμο οικισμό στον κόλπο του Ηρακλείου. Είναι οργανωμένη παραλία, με ξενοδοχεία, ταβέρνες, εστιατόρια, υποδομές για θαλάσσια σπορ και ξαπλώστρες, ομπρέλες κλπ.
Η πρόσβαση από το Ηράκλειο είναι εύκολη με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων

 

Παλαιόκαστρο

Βρίσκεται 10 χιλιόμετρα Δυτικά από το Ηράκλειο, λίγα μέτρα από την Εθνική οδό Ηρακλείου-Ρεθύμνου. Είναι  καλά οργανωμένη παραλία, με μικρά ξενοδοχεία και φαγητό στα εστιατόρια. Λόγω των βράχων είναι ιδανική για ψαροντούφεκο.
Η πρόσβαση από το Ηράκλειο είναι εύκολη με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων.

 

Λυγαριά

Βρίσκεται 2 χιλιόμετρα ανατολικότερα από το τουριστικό θέρετρο της Αγίας Πελαγίας, 16 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά από το Ηράκλειο και 2 χιλιόμετρα περίπου από την Εθνική οδό Ηρακλείου-Ρεθύμνου. Είναι οργανωμένη παραλία, αλλά επειδή βρίσκεται σχεδόν δίπλα με την Αγία Πελαγία προσφέρει την ησυχία μιας ωραίας αμμουδερής παραλίας με λιγότερο κόσμο από την Αγία Πελαγία, ενώ στην περιοχή υπάρχουν εστιατόρια.
Η πρόσβαση από το Ηράκλειο είναι εύκολη με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων. Η παραλία μέσω του παλιού δρόμου βρίσκεται σε απόσταση 24 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο.

 

Αγία Πελαγία

Βρίσκεται μπροστά στο πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο της Αγίας Πελαγίας, 16 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά από το Ηράκλειο, 1 χιλιόμετρο από την Εθνική οδό Ρεθύμνου-Ηρακλείου, και είναι μια παραλία με αμμουδιά που δεν επηρεάζεται από τα μελτέμια και τους Βορειοδυτικούς ανέμους της περιοχής, με αποτέλεσμα η θάλασσα να είναι συνήθως ήρεμη. Είναι οργανωμένη παραλία, κοντά στη πόλη του Ηρακλείου με πολλά ξενοδοχεία και ταβέρνες, εστιατόρια. Έχει υποδομές για θαλάσσια σπορ, ξαπλώστρες, ομπρέλες κλπ. Είναι από τις καλύτερα οργανωμένες και με πιο ήσυχη θάλασσα της βόρειας ακτής της Κρήτης.
Η πρόσβαση από το Ηράκλειο είναι εύκολη με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων. Η παραλία μέσω του παλιού δρόμου βρίσκεται σε απόσταση 24 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο.

 

Μονοναύτης

Βρίσκεται 1 χιλιόμετρο βόρεια από το τουριστικό θέρετρο της Αγίας Πελαγίας και σε απόσταση 17 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά από το Ηράκλειο (Νέα Εθνική Οδός Ηρακλείου-Ρεθύμνου), 3-4 χιλιόμετρα από την Εθνική.
Έχει άμμο και είναι οργανωμένη παραλία, κοντά στη πόλη του Ηρακλείου και πολύ κοντά στην Αγία Πελαγία, με ξενοδοχειακή υποδομή και ενοικιαζόμενα δωμάτια και αρκετές ταβέρνες. Έχει υποδομές για θαλάσσια σπορ, ξαπλώστρες, ομπρέλες κλπ. Η πρόσβαση από το Ηράκλειο είναι εύκολη με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων.

 

Φόδελε

Βρίσκεται 3 χιλιόμετρα βόρεια από το χωριό Φόδελε και 23 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο (Νέα Εθνική Οδός Ηρακλείου-Ρεθύμνου), 1000 μέτρα περίπου από την Εθνική. Η παραλία είναι αμμουδερή.
Είναι οργανωμένη παραλία, με ξενοδοχειακή υποδομή, ενοικιαζόμενα δωμάτια και αρκετές ταβέρνες. Έχει υποδομές για θαλάσσια σπορ, ξαπλώστρες, ομπρέλες κλπ. Η πρόσβαση από το Ηράκλειο είναι εύκολη με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων.

 

Φλόριντα

Βρίσκεται 7 χιλιόμετρα ανατολικά από τη πόλη του Ηρακλείου και είναι το δυτικότερο τμήμα της πολύ μεγάλης και πλατειάς αμμουδερής παραλίας που εκτείνεται για πολλά χιλιόμετρα ανατολικά από τη πόλη και το αεροδρόμιο στον κόλπο του Ηρακλείου..
Είναι οργανωμένη παραλία, με πολλά ξενοδοχεία και πολλές ταβέρνες και εστιατόρια. Στην παραλία υπάρχουν ξαπλώστρες, ομπρέλες, ναυαγοσώστες. Η παραλία αυτή έχει τον λιγότερο κόσμο γιατί λόγω της γειτνίασής της με το αεροδρόμιο έχει και αρκετή φασαρία.
Η πρόσβαση από την πόλη του Ηρακλείου είναι εύκολη με τακτικά και πυκνά δρομολόγια λεωφορείων.

 

Καρτερός

Βρίσκεται μπροστά στον οικισμό του Καρτερού, 8 χιλιόμετρα ανατολικά από τη πόλη του Ηρακλείου και είναι το τμήμα της πολύ μεγάλης και πλατειάς αμμουδερής παραλίας που εκτείνεται για κάμποσα χιλιόμετρα ανατολικά από τη πόλη και το αεροδρόμιο στον κόλπο του Ηρακλείου.
Είναι οργανωμένη παραλία, με πολλά ξενοδοχεία και ταβέρνες, εστιατόρια, Επίσης  υπάρχουν ξαπλώστρες, ομπρέλες και ναυαγοσώστες.
Η πρόσβαση από την πόλη του Ηρακλείου είναι εύκολη με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων.

 

ε ο τ

Βρίσκεται 9 χιλιόμετρα ανατολικά από τη πόλη του Ηρακλείου και εκτείνεται για πολλά χιλιόμετρα ανατολικά από τη πόλη και το αεροδρόμιο στον κόλπο του Ηρακλείου.
Είναι οργανωμένη παραλία, με πολλά ξενοδοχεία και ταβέρνες, εστιατόρια, ενώ υπάρχουν ξαπλώστρες, ομπρέλες, ναυαγοσώστες.  
Η πρόσβαση από την πόλη του Ηρακλείου είναι εύκολη με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων.

 

Αμνισός

Βρίσκεται 9 χιλιόμετρα ανατολικά από τη πόλη του Ηρακλείου μπροστά στον τουριστικό οικισμό της πολύ μεγάλης παραλίας που εκτείνεται για πολλά χιλιόμετρα ανατολικά από τη πόλη και το αεροδρόμιο στον κόλπο του Ηρακλείου.
Είναι οργανωμένη παραλία, με πολλά ξενοδοχεία και ταβέρνες, εστιατόρια, ξαπλώστρες, ομπρέλες, ναυαγοσώστες.
Η πρόσβαση από την πόλη του Ηρακλείου είναι εύκολη με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων.

 

Τομπρούκ

Βρίσκεται 9 χιλιόμετρα ανατολικά από τη πόλη του Ηρακλείου και είναι το ανατολικότερο τμήμα της μεγάλης παραλίας που εκτείνεται για πολλά χιλιόμετρα ανατολικά από τη πόλη και το αεροδρόμιο στον κόλπο του Ηρακλείου. Οφείλει το όνομά της σε κάποιο παραλιακό κέντρο. Είναι οργανωμένη παραλία, με ξενοδοχεία και εστιατόρια, ξαπλώστρες, ομπρέλες, ναυαγοσώστες.
Η πρόσβαση από την πόλη του Ηρακλείου είναι εύκολη με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων.

 

Χάνι Κοκκίνη

Βρίσκεται 12 χιλιόμετρα ανατολικά από τη πόλη του Ηρακλείου μπροστά στον ομώνυμο οικισμό στην ανοικτή θάλασσα του Κρητικού Πελάγους.  Είναι οργανωμένη παραλία, κοντά σε πολλά ξενοδοχεία και ταβέρνες, εστιατόρια, ξαπλώστρες, ομπρέλες. Επίσης πολύ κοντινές είναι οι παραλίες Γούρνες (ανατολικότερα) και Βαθειανός Κάμπος (δυτικότερα).
Η πρόσβαση από το Ηράκλειο είναι εύκολη με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων.


Γούρνες

Βρίσκεται 17 χιλιόμετρα ανατολικά από τη πόλη του κοντά στο ομώνυμο χωριό και στο τουριστικό θέρετρο Χάνι Κοκκίνη (2 χιλιόμετρα ανατολικά). Εκτός από την παραλία, στις Γούρνες λειτουργεί το πιο σύγχρονο ενυδρείο της Ελλάδας και ερευνητικό κέντρο της θαλάσσιας ζωής της Μεσογείου. Το ενυδρείο εγκαινιάστηκε στο τέλος του 2005 και είναι επισκέψιμο.
Είναι οργανωμένη παραλία, κοντά σε πολλά ξενοδοχεία και ταβέρνες, και υποδομές για θαλάσσια σπορ. Η πρόσβαση από το Ηράκλειο είναι εύκολη με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων.

 

Γούβες

Βρίσκεται 18 χιλιόμετρα ανατολικά από τη πόλη του Ηρακλείου μπροστά στο τουριστικό θέρετρο Κάτω Γούβες στην θάλασσα του Κρητικού Πελάγους. Είναι οργανωμένη παραλία, με πολλά ξενοδοχεία και ένα σύγχρονο κάμπινγκ και ταβέρνες.
Η πρόσβαση από το Ηράκλειο είναι εύκολη με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων.

 

Μουσείο του Λυχνοστάτη

Βρίσκονται 28 περίπου χιλιόμετρα ανατολικά από τη πόλη του Ηρακλείου και είναι μικρές και ωραίες παραλίες ανατολικότερα από τον Λιμένα στην περιοχή του Παραδοσιακού Μουσείου του Λυχνοστάτη. Δεν είναι οργανωμένες παραλίες, αλλά αρκετά ήσυχες λόγω του μικρού μεγέθους τους.
Η πρόσβαση από το Ηράκλειο είναι εύκολη με τακτικά δρομολόγια λεωφορείωω.

 

Ανάληψη

Βρίσκεται 20 χιλιόμετρα ανατολικά από τη πόλη του Ηρακλείου κοντά στο τουριστικό θέρετρο Κάτω Γούβες, στην θάλασσα του Κρητικού Πελάγους. Είναι οργανωμένη παραλία, με εστιατόρια, ομπρέλες και ξαπλώστρες.
Η πρόσβαση από το Ηράκλειο είναι εύκολη με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων.

 

Ανισάρας

Βρίσκεται 21 χιλιόμετρα ανατολικά από τη πόλη του Ηρακλείου κοντά στο τουριστικό θέρετρο Κάτω Γούβες στην θάλασσα του Κρητικού Πελάγους, δίπλα στην παραλία Ανάληψη. Σε μερικά σημεία της ο βυθός είναι βραχώδης και διευκολύνει έτσι τους λάτρεις του ψαροντούφεκου. Είναι οργανωμένη παραλία, με εστιατόρια, ομπρέλες και ξαπλώστρες. Υπάρχει επίσης ένα οργανωμένο κάμπινγκ στην περιοχή.
Η πρόσβαση από το Ηράκλειο είναι εύκολη με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων.

 

Παραλίες Χερσονήσου

 

Λιμανάκια

Βρίσκονται 28 χιλιόμετρα ανατολικά από τη πόλη του Ηρακλείου δυτικά από τον Λιμένα στην θάλασσα του Κρητικού Πελάγους, κοντά στην παραλία των Γυμνιστών.
Δεν είναι οργανωμένες παραλίες αλλά αρκετά ήσυχες λόγω του μικρού μεγέθους τους. Μόνο η κοντινότερη προς τον Λιμένα είναι κάπως μεγαλύτερη και μαζεύει περισσότερο κόσμο.
Η πρόσβαση από το Ηράκλειο είναι εύκολη με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων.

 

Παραλία, δυτικότερα από τον Λιμένα

Βρίσκεται 28 χιλιόμετρα ανατολικά από τη πόλη του Ηρακλείου και στη πραγματικότητα είναι ένα μεγάλο πλάτωμα στα βράχια κοντά στον Λιμένα, στην θάλασσα του Κρητικού Πελάγους, δίπλα στην παραλία των Γυμνιστών. Λόγω του βραχώδους βυθού είναι ιδανική για ψαροντούφεκο.
Δεν είναι οργανωμένη παραλία, χωρίς ξαπλώστρες και ομπρέλες.
Η πρόσβαση από το Ηράκλειο είναι πολύ εύκολη με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων.

 

Παραλία των Γυμνιστών

Βρίσκεται 28 χιλιόμετρα ανατολικά από τη πόλη του Ηρακλείου και στην πραγματικότητα ένα μεγάλο πλάτωμα στα βράχια με λίγη άμμο, κοντά στον Λιμένα στην θάλασσα του Κρητικού Πελάγους. Λόγω του βραχώδους βυθού είναι ιδανική για ψαροντούφεκο.
Δεν είναι οργανωμένη παραλία χωρίς ξαπλώστρες και ομπρέλες.
Η πρόσβαση από το Ηράκλειο είναι εύκολη με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων.

 

Νανά

Βρίσκεται 29 χιλιόμετρα ανατολικά από τη πόλη του Ηρακλείου, ανατολικά από τον Λιμένα στην θάλασσα του Κρητικού Πελάγους, μπροστά στο Nana Beach Hotel. Είναι οργανωμένη παραλία με ταβέρνα κοντά στην παραλία.
Η πρόσβαση από το Ηράκλειο είναι εύκολη με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων.

 

Νανά, μικρή παραλία

Βρίσκεται 29 χιλιόμετρα ανατολικά από τη πόλη του Ηρακλείου, ανατολικά από τον Λιμένα στην θάλασσα του Κρητικού Πελάγους.
Χαρακτηριστικό της παραλίας είναι η θερμοκρασία του νερού είναι ασυνήθιστα χαμηλή.
Δεν είναι οργανωμένη παραλία, αλλά υπάρχει ταβέρνα κοντά στην παραλία.
Η πρόσβαση από το Ηράκλειο είναι εύκολη με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων.
Στην παραλία φτάνει κανείς στρίβοντας μετά τον Λυχνοστάτη σε έναν μικρό τσιμεντένιο δρόμο που οδηγεί στην θάλασσα.

 

Star Beach

Βρίσκεται 28 χιλιόμετρα ανατολικά από τη πόλη του Ηρακλείου, μπροστά από το Υδατικό Πάρκο Αναψυχής, ανατολικότερα από τον Λιμένα, στην θάλασσα του Κρητικού Πελάγους.
Λόγω της γειτνίασης με το Υδατικό Πάρκο Αναψυχής και τον Λιμένα Χερσονήσου, προσφέρει πολλές διευκολύνσεις στους επισκέπτες.
Η πρόσβαση από το Ηράκλειο είναι εύκολη με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων.

 

Παραλία ανατολικά από τον Λιμένα

Βρίσκεται 28 χιλιόμετρα ανατολικά από τη πόλη του Ηρακλείου, ανατολικά από τον Λιμένα, στην θάλασσα του Κρητικού Πελάγους.
Είναι οργανωμένη παραλία με εστιατόρια και θαλάσσια σπορ.
Η πρόσβαση από το Ηράκλειο είναι εύκολη με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων.

 

Σταλίδα

Βρίσκεται 33 χιλιόμετρα ανατολικά από τη πόλη του Ηρακλείου μπροστά στο τουριστικό θέρετρο της Σταλίδας, στην θάλασσα του Κρητικού Πελάγους. Είναι οργανωμένη παραλία, με πολλά ξενοδοχεία, ταβέρνες και εστιατόρια ναυαγοσώστες, ομπρέλες, ξαπλώστρες  και θαλάσσια σπορ.
Η πρόσβαση από το Ηράκλειο είναι εύκολη με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων.

 

Μάλια

Βρίσκεται 37 χιλιόμετρα ανατολικά από τη πόλη του Ηρακλείου μπροστά στο τουριστικό θέρετρο Μάλια, στην θάλασσα του Κρητικού πελάγους και με μήκος πάνω από 6 χιλιόμετρα. Είναι μια από τις πιο εκτεταμένες και δημοφιλέστερες παραλίες του νομού. Είναι οργανωμένη παραλία, με πολλά ξενοδοχεία, ταβέρνες και εστιατόρια/
Η πρόσβαση από το Ηράκλειο είναι εύκολη με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων.

 

Κόκκινος Πύργος

Βρίσκεται 68 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από τη πόλη του Ηρακλείου ακριβώς δίπλα από το μικρό λιμανάκι για ψαροκάικα Κόκκινος Πύργος, στην θάλασσα του κόλπου της Μεσαράς. και 2 χιλιόμετρα δυτικά από το Τυμπάκι.
Δεν είναι οργανωμένη παραλία. Σε κοντινή απόσταση βρίσκει κανείς ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες.
Η πρόσβαση από το Ηράκλειο γίνεται κυρίως με αυτοκίνητο.

 

Αφρατιά

Βρίσκεται 68 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από τη πόλη του Ηρακλείου και αποτελεί συνέχεια της παραλίας του Κόκκινου Πύργου, στην θάλασσα του κόλπου της Μεσαράς. και 3 χιλιόμετρα δυτικά από το Τυμπάκι. Δεν είναι οργανωμένη παραλία αλλά σε κοντινή απόσταση υπάρχουν ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες.
Η πρόσβαση από το Ηράκλειο γίνεται κυρίως αυτοκίνητο.

 

Καταλυκή

Βρίσκεται 69 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από τη πόλη του Ηρακλείου και αποτελεί συνέχεια της παραλίας της Αφρατιάς και του Κόκκινου Πύργου, στην θάλασσα του κόλπου της Μεσαράς. και 3 χιλιόμετρα δυτικά από το Τυμπάκι. Δεν είναι οργανωμένη παραλία αλλά σε κοντινή απόσταση υπάρχουν ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες.
Η πρόσβαση από το Ηράκλειο γίνεται κυρίως με αυτοκίνητα.

 

Καλαμάκι

Βρίσκεται 67 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από τη πόλη του και ακριβώς μπροστά στον μικρό παραθαλάσσιο οικισμό Καλαμάκι, στην θάλασσα του κόλπου της Μεσαράς, 9 χιλιόμετρα Νότια από το Τυμπάκι και 12 χιλιόμετρα Δυτικά από τις Μοίρες. Είναι οργανωμένη παραλία με ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες, ξαπλώστρες, ομπρέλες κλπ.
Η πρόσβαση από το Ηράκλειο γίνεται κυρίως με αυτοκίνητα.

 

Κομμός

Βρίσκεται 64 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από τη πόλη του Ηρακλείου, 9 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από τις Μοίρες και σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το μεσόγειο χωριό Πιτσίδια και αποτελεί συνέχεια της παραλίας Καλαμάκι, στην θάλασσα του κόλπου της Μεσαράς. Χαρακτηριστικό της παραλίας είναι οι φωλιές της θαλάσσιας χελώνας καρέτα-καρέτα που υπάρχουν και διακρίνονται από τα συρμάτινα προστατευτικά. Είναι οργανωμένη παραλία με ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες. Το μεγάλο της πλεονέκτημα είναι τα πολλά δέντρα που δημιουργούν σκιά ακριβώς δίπλα στη θάλασσα.
Η πρόσβαση από το Ηράκλειο γίνεται κυρίως με αυτοκίνητα. Από το χωριό Πιτσίδια στο δρόμο από τις Μοίρες προς τα Μάταλα, υπάρχει δεξιά ένας χωματόδρομος 2 χιλιομέτρων που οδηγεί στην θάλασσα.
Η αμμουδερή παραλία του Κομμού συνεχίζεται και νότια από τον αρχαιολογικό χώρο. Βρίσκεται 66 περίπου χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά από τη πόλη του Ηρακλείου, 11 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά από τις Μοίρες και σε απόσταση 3,5 χιλιομέτρων από το μεσόγειο χωριό Πιτσίδια.
Είναι οργανωμένη παραλία με ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες. Το βορινό κομμάτι της παραλίας βρίσκεται κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας πόλης Κομμός.
Η πρόσβαση από το Ηράκλειο γίνεται κυρίως με αυτοκίνητα. Σε απόσταση 2,5 περίπου χιλιόμετρα από το χωριό Πιτσίδια στο δρόμο από τις Μοίρες προς τα Μάταλα, υπάρχει δεξιά ένας χωματόδρομος 1,5 περίπου χιλιομέτρων που οδηγεί στην θάλασσα.

 

Μάταλα

Βρίσκεται σε απόσταση 68 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά από το Ηράκλειο και 13 χιλιόμετρα από τις Μοίρες μπροστά στο ομώνυμο τουριστικό θέρετρο, Στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας έχουν εντοπισθεί πολλά αρχαία ναυάγια, αλλά το πιο διάσημο στοιχείο της παραλίας είναι οι περίφημες σπηλιές στα βράχια που έχουν κάνει τα Μάταλα συνώνυμο με τους «χίππιδες», που συγκεντρώνονταν και ζούσαν σε αυτές τις σπηλιές την δεκαετία του 1960. Οι σπηλιές σήμερα θεωρούνται αρχαιολογικός χώρος και προστατεύονται από την αρχαιολογική υπηρεσία, που τις έχει περιφράξει και απαγορεύει την είσοδο. Είναι οργανωμένη με πολλά ξενοδοχεία, ταβέρνες και εστιατόρια.
Η πρόσβαση από το Ηράκλειο γίνεται με δρομολόγια λεωφορείων. Τους καλοκαιρινούς μήνες εκδρομικά καϊκάκια πραγματοποιούν εκδρομές στην περιοχή και σε σημεία που η πρόσβαση είναι αδύνατη με άλλο μέσο.

 

Κόκκινη Άμμος

Βρίσκεται σε απόσταση 69 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά από το Ηράκλειο, 14 χιλιόμετρα από τις Μοίρες και νότια από το τουριστικό θέρετρο μέσα στον κόλπο της Μεσαράς. Είναι οργανωμένη παραλία με ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες, ξαπλώστρες, ομπρέλες.
Η πρόσβαση από το Ηράκλειο γίνεται με αυτοκίνητα μέχρι τα Μάταλα και μετά με ολιγόλεπτο ποδαρόδρομο ή με τα εκδρομικά καϊκάκια από τα Μάταλα.

 

Βαθύ

Βρίσκεται σε απόσταση 79 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά από το Ηράκλειο, 17 χιλιόμετρα από το μεσόγειο παραδοσιακό χωριό Σίβας και νότια από το τουριστικό θέρετρο Μάταλα στο βάθος ενός πολύ κλειστού κολπίσκου,.
Δεν είναι οργανωμένη παραλία, παρότι βρίσκεται μπροστά σε ένα μικρό οικισμό με λιγοστά σπίτια ντόπιων.
Η πρόσβαση από το Ηράκλειο γίνεται με αυτοκίνητα (4χ4 δεδομένου ότι μετά τον Σίβα ο μοναδικός δρόμος είναι χωματόδρομος και δύσκολος (17 χιλιόμετρα).

 

Αγιοφάραγγο

Βρίσκεται σε απόσταση 80 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από το Ηράκλειο και νοτιοδυτικά από τον γραφικό οικισμό Καλοί Λιμένες και στην έξοδο του ομώνυμου φαραγγιού, στη νότια ακτή της Κρήτης. Δεν είναι οργανωμένη.  Η πρόσβαση από το Ηράκλειο γίνεται με αυτοκίνητα μέχρι τους Καλούς Λιμένες. Μετά ο επισκέπτης έχει δύο επιλογές: Με εκδρομικό καϊκάκι ή με πεζοπορία μέσα από ένα πολύ ωραίο φαραγγι.

 

Καλοί Λιμένες

Βρίσκεται σε απόσταση 80 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά από το Ηράκλειο και 25 χιλιόμετρα από τις Μοίρες μπροστά στον μικρό παραθαλάσσιο οικισμό Καλοί Λιμένες στη νότια ακτή της Κρήτης. Η παράδοση αναφέρει ότι εδώ αποβιβάστηκε ο Απόστολος των Εθνών Παύλος στο ταξίδι του προς τη Ρώμη, όπου πήγαινε για να δικαστεί. Είναι οργανωμένη παραλία με ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες. Δεν έχει ομπρέλες ή ξαπλώστρες.  Προσφέρεται για μπάνιο τους περισσότερους μήνες λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που επικρατεί εδώ όλο το χρόνο. Χαρακτηριστικό είναι ότι το χειμώνα διαχειμάζουν και χελιδόνια εδώ!
Η πρόσβαση από το Ηράκλειο γίνεται με αυτοκίνητα.

 

Δίσκος

Βρίσκεται σε απόσταση 75 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά από το Ηράκλειο, 30 χιλιόμετρα νότια από τις Μοίρες και δυτικά από τον Λέντα. Δεν έχει οργάνωση αλλά υπάρχουν μερικά ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες αλλά όχι ξαπλώστρες  και ομπρέλες.

 

Λέντας

Βρίσκεται σε απόσταση 75 χιλιομέτρων νότια από το Ηράκλειο και 30 χιλιόμετρα νότια από τις Μοίρες μπροστά στο χωριό Λέντας. Είναι οργανωμένη παραλία, με ενοικιαζόμενα δωμάτια, αλλά όχι ξαπλώστρες και ομπρέλες.
Η πρόσβαση από το Ηράκλειο ή τις Μοίρες γίνεται με αυτοκίνητα.

 

Όστρια

Βρίσκεται 1 χιλιόμετρο ανατολικά από τον Λέντα, σε απόσταση 76 χιλιομέτρων νότια από το Ηράκλειο και 30 χιλιόμετρα νότια από τις Μοίρες. Μερικά δέντρα προσφέρουν την σκιά τους το μεσημέρι με τον καυτό ήλιο. Δεν είναι οργανωμένη παραλία αλλά έχει δέντρα για σκιά. Στην περιοχή υπάρχει μια ταβέρνα.
Η πρόσβαση από το Ηράκλειο ή τις Μοίρες γίνεται με αυτοκίνητα.

 

Λουτρά

Βρίσκεται σε απόσταση 78 χιλιομέτρων νότια από το Ηράκλειο, 33 χιλιόμετρα νότια από τις Μοίρες και 3 χιλιόμετρα ανατολικά από τον Λέντα. Ο βραχώδης βυθός καθιστά την παραλία ιδανική για ψαροντούφεκο. Είναι οργανωμένη παραλία με ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες. Δεν έχει ξαπλώστρες και ομπρέλες.
Η πρόσβαση από το Ηράκλειο ή τις Μοίρες γίνεται με αυτοκίνητα. Ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος μέχρι το Λέντα και κατόπιν, 3 χιλιόμετρα βατός χωματόδρομος.

 

Ψιλή Άμμος ή Τράχουλας

Βρίσκεται ανατολικά από τον Λέντα σε απόσταση 80 χιλιομέτρων νότια από το Ηράκλειο. Δεν είναι οργανωμένη παραλία, χωρίς ξαπλώστρες και ομπρέλες.
Η πρόσβαση από το Ηράκλειο ή τις Μοίρες γίνεται με αυτοκίνητα και από το Λέντα μόνο με τα πόδια ή με καραβάκι.

 

Κουδουμάς

Βρίσκεται σε απόσταση 80 χιλιομέτρων νότια από το Ηράκλειο και 20 χιλιόμετρα νότια από το χωριό Στέρνες μπροστά από τη Μονή Κουδουμά. Δεν είναι οργανωμένη παραλία, χωρίς ξαπλώστρες και ομπρέλες. Στην περιοχή υπάρχει ένα κάμπινγκ.
Η πρόσβαση από το Ηράκλειο ή τις Μοίρες γίνεται με αυτοκίνητα και από το χωριό Στέρνες μέσω ενός κακού χωματόδρομου για περισσότερο από 20 χιλιόμετρα που θα σας κατεβάσει από υψόμετρο πάνω από 1000 μέτρα στο επίπεδο της θάλασσας.

 

Άγιος Νικήτας

Βρίσκεται σε απόσταση 85 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά από το Ηράκλειο και 4 χιλιόμετρα από τον οικισμό και την παραλία Τσούτσουρος. Η παραλία έχει ένα φοινικόδασος. Δεν είναι οργανωμένη παραλία, χωρίς ξαπλώστρες και ομπρέλες.
Η πρόσβαση από το Ηράκλειο γίνεται με αυτοκίνητα. Αν οδηγήσετε ένα χιλιόμετρο μετά την παραλία Μαριδάκι, θα φτάσετε στην παραλία, αφού προσπεράσετε το Μοναστήρι του Αγίου Νικήτα.

 

Μαριδάκι

Βρίσκεται σε απόσταση 85 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά από το Ηράκλειο και 3 χιλιόμετρα από τον οικισμό και την παραλία Τσούτσουρος. Στην παραλία υπάρχει ένα εστιατόριο.
Η πρόσβαση από το Ηράκλειο γίνεται με αυτοκίνητα. Μετά το χωριό Αχεντριάς υπάρχει ένας κακός χωματόδρομος 15 χιλιομέτρων.

 

Τσούτσουρος

Βρίσκεται σε απόσταση 85 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά από το Ηράκλειο, 12 χιλιόμετρα νότια από το χωριό Κάτω Καστελιανά και μπροστά στον μικρό ομώνυμο παραθαλάσσιο οικισμό. Είναι οργανωμένη παραλία, με ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες. Είναι δημοφιλής καλοκαιρινός προορισμός για τους ντόπιους και έτσι τους καλοκαιρινούς μήνες έχει πολύ κόσμο, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα.
Η πρόσβαση από το Ηράκλειο γίνεται με αυτοκίνητα.

 

Δερμάτος

Βρίσκεται σε απόσταση 90 χιλιoμέτρων νοτιοανατολικά από το Ηράκλειο και 4 χιλιόμετρα ανατολικά από τον οικισμό Τσούτσουρος. Η παραλία βρίσκεται στις εκβολές του χειμάρρου Αναποδιάρη. Δεν είναι οργανωμένη παραλία, χωρίς ξαπλώστρες και ομπρέλες, αλλά με πολλά δέντρα για σκιά.
Η πρόσβαση από το Ηράκλειο γίνεται με αυτοκίνητα.

 

Κερατόκαμπος

Βρίσκεται σε απόσταση 71 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά από το Ηράκλειο. Στα ανατολικά του Κερατόκαμπου ο βυθός είναι βραχώδης και συγκεντρώνει πολύ ψάρι και τον επισκέπτονται πολλοί φίλοι του ψαροντούφεκου. Δεν είναι οργανωμένη παραλία, χωρίς ξαπλώστρες και ομπρέλες, αλλά υπάρχουν μερικές ταβέρνες.
Η πρόσβαση από το Ηράκλειο γίνεται με αυτοκίνητα μέσω της Εθνικής Οδού που οδηγεί στο Βιάννο (Στρίβετε δεξιά, 5 χιλιόμετρα πριν το Βιάννο).

 

Άρβη

Βρίσκεται σε απόσταση 86 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά από το Ηράκλειο μπροστά στον ομώνυμο οικισμό.
Δεν είναι οργανωμένη παραλία, χωρίς ξαπλώστρες και ομπρέλες αλλά έχει μερικές ταβέρνες.
Ανατολικά από την παραλία βρίσκεται η έξοδος του φαραγγιού της Άρβης και η ομώνυμη Μονή.

 

Ψαρή Φοράδα ή Σιθωνία

Βρίσκεται σε απόσταση 88 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά από το Ηράκλειο και 58 χιλιόμετρα δυτικά από τον Άγιο Νικόλαο μπροστά στον γραφικό οικισμό Σιδωνία.
Δεν είναι οργανωμένη παραλία, χωρίς ξαπλώστρες και ομπρέλες αλλά με δέντρα για σκιά και μερικές ταβέρνες.
Η πρόσβαση από το Ηράκλειο γίνεται με αυτοκίνητα μέσω Βιάννου και από τον Άγιο Νικόλαο μέσω Μύρτου. Στην δεύτερη περίπτωση ένα κομμάτι του δρόμου, 7 χιλιόμετρα, είναι χωματόδρομος.

 

Τέρτσα

Βρίσκεται σε απόσταση 91 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά από το Ηράκλειο και 55 χιλιόμετρα δυτικά από τον Άγιο Νικόλαο, μπροστά στον όμορφο και γραφικό οικισμό Τέρτσα. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη χωρίς ξαπλώστρες και ομπρέλες αλλά έχει μια ταβέρνα.
Η πρόσβαση από το Ηράκλειο γίνεται με αυτοκίνητα και μέσω Βιάννου και Σιδωνίας και από τον Άγιο Νικόλαο μέσω Μύρτου. Και στις δυο περιπτώσεις ένα κομμάτι του δρόμου 3, ή 4 χιλιόμετρα, αντίστοιχα, είναι χωματόδρομος.