Λίμνη Πλαστήρα

Βρίσκεται 25 χλμ. δυτικά της Καρδίτσας, σε υψόμετρο 800μ. Απέχει 325 χλμ. από την Αθήνα και 250 χλμ. από τη  Θεσσαλονίκη. Δημιουργήθηκε εκεί όπου υπήρχε παλιότερα ο αρχαίος ποταμός «Ταυρωπός» ο οποίος συνέχιζε ώσπου να συναντήσει τον Αχελώο. Καταλαμβάνει έκταση 25.000 στρ. το μήκος της είναι 12 χλμ. το πλάτος της 4 χλμ. το μέγιστο βάθος της τα 60μ. στην περιοχή του φράγματος και χωρητικότητα 400 εκατ. κυβικά μέτρα νερού. Με ειδικό αγωγό το νερό της λίμνης μεταφέρεται προς τον κάμπο δίνοντας κίνηση στο ηλεκτρικό εργοστάσιο της ΔΕΗ το οποίο παράγει κατά μέσο όρο το χρόνο 198 GWH. Κατόπιν παρέχεται άρδευση και ύδρευση στην αλλά και στον κάμπο της Καρδίτσας.
Την ιδέα συνέλαβε στα 1925 ο Καρδιτιώτης στρατηγός και μετέπειτα πρωθυπουργός της Ελλάδας Νικόλαος Πλαστήρας για να δώσει λύση στο πρόβλημα ύδρευσης και άρδευσης του κάμπου της Καρδίτσας. Η κατασκευή ολοκληρώθηκε το 1960 με την κατασκευή του φράγματος και αρχικά ονομάστηκε λίμνη Ταυρωπού. Αργότερα σε ένδειξη τιμής προς τον εμπνευστή της ονομάστηκε "λίμνη Ν. Πλαστήρα".
Η πρόσβαση είναι εύκολη είτε με αυτοκίνητο ή με λεωφορείο του ΚΤΕΛ.
Στην περιοχή μπορείτε να κάνετε ιππασία, ποδηλασία (Μountain bike), βόλτα με υδροποδήλατο αλλά και τοξοβολία.
Ακόμα μπορείτε να κάνετε Parapente και ανεμόπτερο με πανοραμική θέαση των Αγράφων. Πολυάριθμες είναι και οι ευκαιρίες για τους λάτρεις της ορειβασίας καθώς οι γύρω κορυφές (Βουτσικάκι, Καρβασαράς, Τέμπλα κ.α.) και οι ψηλότερες θέσεις και τοποθεσίες (Ζυγογιανναίικα) προσφέρονται.