παραλίες με γαλάζιες σημαίες 2017

Δημος Πορου

Ασκέλι / Νέα Αίγλη

 

Υπόλοιπες παραλίες

 

Πέρλια

Βρίσκεται απέναντι από το προγυμναστήριο και πολύ κοντά στην πόλη του Πόρου. Η παραλία είναι οργανωμένη και στην περιοχή υπάρχουν παραδοσιακές ψαροταβέρνες και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα. Είναι μια από τις πιο γραφικές και ήσυχες παραλίες στον Πόρο.
Αποτελεί ιδανικό προορισμό για οικογενειακές διακοπές σε ένα οργανωμένο τουριστικά και ήρεμο περιβάλλον.

 

Λιμανάκι αγάπης

Αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για μια ρομαντική βόλτα, για μπάνιο στα κρυστάλλινα νερά και για χαλάρωση κάτω από τα καταπράσινα πεύκα.
Διαθέτει γαλαζοπράσινα νερά ενώ τα πεύκα φτάνουν μέχρι στη θάλασσα.

 

Μικρό Νεώριο

Βρίσκεται στα δυτικά του νησιού και είναι γεμάτη πεύκα τα οποία φθάνουν μέχρι τη θάλασσα.  Είναι μια υπέροχη αμμώδης παράλια ενώ υπάρχουν ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια και supermarket. Επίσης σε αυτή την παραλία υπάρχει και σχολή για θαλάσσιο σκι, χώρος για water polo και ένα κλαμπ.

 

Βαγιώνια

Βρίσκεται στο βόρειο μέρος του νησιού και είναι αμμώδης και οργανωμένη παραλία. Είναι ιδανική για ήρεμες διακοπές αλλά και υποβρύχιο ψάρεμα.
Εκεί υπάρχει ένα μοναδικό αξιοθέατο, η βυθισμένη πολιτεία. Στο βυθό μάλιστα διακρίνονται ακόμη πλακόστρωτοι δρόμοι και θεμέλια από αρχαίες κατοικίες.

 

Μοναστήρι

Βρίσκεται στα ανατολικά του νησιού σε ένα γεμάτο πεύκα φυσικό περιβάλλον.
Πρόκειται για μία ήσυχη, οργανωμένη πλαζ με πεντακάθαρα νερά και γραφικά ταβερνάκια. Βρίσκεται κάτω από το λόφο που είναι κτισμένο το διάσημο μοναστήρι του νησιού, δίπλα σε πευκόφυτο δάσος και πολυτελή ξενοδοχεία. Η παραλία μοναστήρι είναι ιδανική για οικογενειακές διακοπές.
Επιπλέον η παραλία προσφέρεται και για υποβρύχιο ψάρεμα στον πολύ καθαρό και πλούσιο βυθό της θάλασσας.

 

Ασκέλι

Βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα βορειοανατολικά του λιμανιού και είναι ίσως η πιο διάσημη παραλία του Πόρου. Είναι πολύ οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, αρκετά μαγαζιά, μπαράκια, εστιατόρια και ταβέρνες. Επίσης στην παραλία έχει υποδομές για θαλάσσια σπορ και γήπεδο beach volley. Επίσης στην παραλία υπάρχουν πολλά μπαράκια.

 

Κανάλι

Βρίσκεται μετά το γεφυράκι, που ενώνει το προγυμναστήριο με το συνοικισμό. Είναι μια γραφική παράλια, ιδανική για μπάνιο και με γραφικές ταβέρνες.