Παραλίες με γαλάζιες σημαίες 2019

Δημος Ρεθυμνης

Ρέθυμνο 1 / Aquila Porto Rethymno
Ρέθυμνο 1 / Kriti Beach
Ρέθυμνο 1 / Ilios Beach
Ρέθυμνο 2 / Pearl Beach
Ρέθυμνο 3 / Steris Beach
Ρέθυμνο 4 – Μυσσίρια / Creta Palace
Πλατανιάς Β / Minos Mare Resort
Αδελιανός Κάμπος Α / Aquila Rithymna Beach
Πηγιανός Κάμπος / Grecotel White Palace
Σκαλέτα / Creta Star

 

Δημος Μυλοποταμου

Πάνορμο Λίμνη / Grecotel Club Marine Palace
Λιανός Κάβος Λαυρίς / Iberostar Creta Panorama
Λιανός Κάβος / Crea Marine

 

Δημος Βασιλειου

Πλακιάς
Ροδάκινο
Σούδα
Αγ. Γαλήνη / Ύστερο Βαρκοτόπι

 

 

Ρέθυμνο

Η παραλία Ρεθύμνου έχει μήκος 12 χιλιομέτρων και ξεκινάει μέσα από την πόλη και καταλήγει στην περιοχή της Σκαλέτας όπου λειτουργούν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και βρίσκεται έξω από την πόλη προς την ανατολική πλευρά. Η παραλία του Ρεθύμνου μέσα στην πόλη είναι πολύ καλά οργανωμένη με ναυαγοσώστες, ομπρέλες και ξαπλώστρες Σε αυτή την παραλία μπορεί κάποιος να κάνει θαλάσσια σπορ σε κάποιο από τα οργανωμένα κομμάτια της. Επίσης λειτουργεί κέντρο καταδύσεων και οργανώνονται μαθήματα καταδύσεων και καταδυτικές εκδρομές.

 

Γεροπόταμος

Βρίσκεται 20 χιλιόμετρα ανατολικά από το Ρέθυμνο δίπλα στην Εθνική Οδό Ρεθύμνου-Ηρακλείου, κάτω από την ομώνυμη γέφυρα κάτω από τη γέφυρα Γεροποτάμου. Η διαδρομή από το Ρέθυμνο είναι 25 περίπου λεπτά. Η ονομασία της παραλίας προέρχεται από τον ποταμό Γεροπόταμο που καταλήγει στη παραλία αυτή. Είναι μια σχετικά μικρή αλλά γραφική παραλία και έχει ένα συνδυασμό άμμου και βότσαλου. Είναι βαθιά θάλασσα και δεν έχει ναυαγοσώστες και θέλει προσοχή ειδικά από όσους δεν ξέρουν καλό κολύμπι. Στην παραλία υπάρχουν υποδομές με ξενοδοχεία, ξαπλώστρες και ομπρέλες και ένα εστιατόριο.
Η πρόσβαση από το Ρέθυμνο είναι πολύ εύκολη με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων.

 

Επισκοπή-Πετρές

Βρίσκεται 12 χιλιόμετρα δυτικά από το Ρέθυμνο. Μπορεί κάποιος να πάει σε αυτές τις παραλίες από τον εθνικό δρόμο προς Χανιά και η διαδρομή είναι περίπου 20 λεπτά. Είναι οργανωμένη σε περιοχές όπου υπάρχουν ξενοδοχεία ενώ υπάρχουν και περιοχές όπου δεν υπάρχει οργάνωση.
Η πρόσβαση από το Ρέθυμνο είναι εύκολη με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων.

 

Πάνορμος

Βρίσκεται 22 χιλιόμετρα ανατολικά από το Ρέθυμνο, δίπλα στην Εθνική οδό Ρεθύμνου - Ηρακλείου  στο ομώνυμο χωριό και 25 λεπτά μακριά από το Ρέθυμνο. Είναι οργανωμένη με ξενοδοχειακές μονάδες, ξαπλώστρες και ομπρέλες και ταβέρνα. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα για να κάνει κάποιος κάποια θαλάσσια σπορ.
Η πρόσβαση από το Ρέθυμνο είναι πολύ εύκολη με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων.

 

Μπαλί

Βρίσκεται 30 χιλιόμετρα ανατολικά από το Ρέθυμνο και ουσιαστικά είναι 4 διαφορετικές παραλίες με βότσαλα και άμμο που βρίσκονται μέσα στον προστατευμένο κόλπο Μπαλί στο ομώνυμο χωριό. Είναι οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες και ομπρέλες, ξενοδοχεία και ταβέρνες.
Η πρόσβαση από το Ρέθυμνο είναι πολύ εύκολη με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων.

 

Δαμνώνι-Αμμούδι

Το Δαμνώνι και το Αμμούδι είναι δύο παραλίες οι οποίες είναι η μια δίπλα στην άλλη στην νότια πλευρά της Κρήτης και 6 χιλιόμετρα ανατολικά από το τουριστικό θέρετρο Πλακιάς. Το Δαμνώνι είναι πιο μεγάλη παραλία σε μέγεθος και είναι πιο οργανωμένη από το Αμμούδι. Κοντά στην παραλία υπάρχει ταβέρνα και ένα ξενοδοχείο που φιλοξενεί εκατοντάδες τουρίστες το καλοκαίρι. Το Αμμούδι είναι πιο μικρό και γραφικό και γι αυτό είναι συνεχώς γεμάτο κόσμο. Και οι δύο παραλίες έχουν ενοικιαζόμενες ξαπλώστρες και ομπρέλες αλλά στο Δαμνώνι δεν είναι σε όλο της το μήκος.

 

Πρέβελη ή Φοίνικας

Βρίσκεται στη νότια ακτή της Κρήτης, 40 χιλιόμετρα νότια από το Ρέθυμνο. Στο σημείο αυτό, στην παραλία, βρίσκονται και οι εκβολές του ποταμού Κουρταλιώτη, ο οποίος έχει αρκετό νερό, που το καλοκαίρι σχηματίζει μια μικρή λιμνοθάλασσα πριν χυθεί στη θάλασσα.  Στον ποταμό υπάρχουν πανέμορφα σημεία με μικρούς καταρράκτες και πλούσια βλάστηση. Στην παραλία του Πρέβελη υπάρχουν κάποια μικρά μαγαζιά για σουβενίρ ή για φαγητό και είναι μια οργανωμένη παραλία με ομπρέλες και ξαπλώστρες.
Μπορείτε να πάτε οδηγώντας μέχρι τον Πλακιά και από εκεί να πάρετε το καραβάκι για την παραλία του Πρέβελη. Το καραβάκι αναχωρεί στις 10:30 και επιστρέφει στις 16:00. Ο άλλος τρόπος είναι να οδηγήσετε το αυτοκίνητό σας μέχρι τη Μονή Πρέβελη, να το αφήσετε εκεί στο χώρο του πάρκινγκ υπάρχει σχετική σήμανση, περίπου 1.500 μέτρα από το Μοναστήρι και μετά με τα πόδια να ξεκινήσετε να κατεβαίνετε το μονοπάτι που έχει πολλά απότομα σκαλοπάτια που είναι και το δυσκολότερο τμήμα της διαδρομής. Θα περπατήσετε έτσι για περίπου μισή ώρα, αλλά στην επιστροφή θα κάνετε περισσότερο.

 

Ακούμια

Βρίσκεται 51 χιλιόμετρα νότια από το Ρέθυμνο και 12 χιλιόμετρα νότια από το ομώνυμο χωριό και είναι μια ωραία και μεγάλη παραλία ιδανική για ψαροντούφεκο. Υπάρχει οργάνωση στην παραλία με ομπρέλες, ξαπλώστρες και εστιατόριο σε κοντινή απόσταση από τη παραλία.
Προτιμάται από τους ντόπιους γι' αυτό δεν έχει πολλούς τουρίστες εδώ.

 

Τριόπετρα

Βρίσκεται 52 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το Ρέθυμνο και 13 χιλιόμετρα νότια από το χωριό Ακούμια και είναι μια εξαιρετικά μεγάλη και ωραία αμμουδερή παραλία. Η παραλία δεν είναι προστατευμένη από τους δυνατούς ανέμους. Το όνομά της το πήρε από τους τρεις μεγάλους βράχους που υπάρχουν στη θάλασσα. Είναι οργανωμένη ξαπλώστρες, ομπρέλες και θαλάσσια σπορ. Είναι προσφιλής προορισμός για πολλούς επισκέπτες για το φανταστικό θέαμα που προσφέρει το ηλιοβασίλεμα.

 

Άγιος Παύλος

Βρίσκεται 58 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το Ρέθυμνο και 13 χιλιόμετρα νότια από τον κεντρικό δρόμο προς την Αγία Γαλήνη (19 χιλιόμετρα Νότια από το χωριό Ακούμια). Θεωρείται από τις πιο όμορφες της νότιας ακτής του νομού. Είναι οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες, ομπρέλες, θαλάσσια σπορ ενώ στην άκρη της παραλίας προς τα βράχια είναι μέρος για ψαροντούφεκο. Πραγματικά αξίζει να περάσει κανείς λίγες μέρες εδώ, ή ακόμη καλύτερα αρκετές μέρες.
Η παραλία δυτικά από τον Άγιο Παύλο βρίσκεται 58 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το Ρέθυμνο και 13 χιλιόμετρα νότια από τον κεντρικό δρόμο προς την Αγία Γαλήνη και είναι μια ωραία και μεγάλη αμμουδερή παραλία. Η παραλία δεν είναι προστατευμένη. Δεν είναι οργανωμένη χωρίς δυνατότητα για διαμονή και φαγητό και έχει μόνο λίγες ομπρέλες.

 

Αγία Γαλήνη

Βρίσκεται σε απόσταση 58 χιλ. νότια του Ρεθύμνου. Διαθέτει δύο θαυμάσιες παραλίες που σχηματίζονται μέσα στα επιμέρους λιμανάκια της περιοχής. Είναι πλήρως οργανωμένη ενώ προσφέρεται και για θαλάσσια σπορ και κατάδυση.
Μπορείτε από εκεί να πάτε και με καραβάκια σε πολλές παραλίες και χωριά της νότιας ακτής της Κρήτης.
Η μεγάλη παραλία μετά το ποτάμι της Αγίας Γαλήνης βρίσκεται σε απόσταση 58 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το Ρέθυμνο και 2-3 χιλιόμετρα ανατολικά από την Αγία Γαλήνη, αμέσως μετά το ποτάμι. Δεν είναι καθόλου οργανωμένη παραλία, δεν προσφέρει καμία δυνατότητα για διαμονή ή φαγητό.
Η πρόσβαση από το Ρέθυμνο είναι δυνατή με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων μέχρι την Αγία Γαλήνη.

 

Πλατανές

Βρίσκεται 4 χιλιόμετρα ανατολικά από το Ρέθυμνο στον ομώνυμο παραθαλάσσιο οικισμό. Διαθέτει ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια για ύπνο και διαμονή, καθώς επίσης και πολλές ταβέρνες και καφενεία για φαγητό και ποτό, μπαρ και αρκετά καταστήματα τροφίμων και μίνι μάρκετ.

 

Μισίρια

Είναι στη πραγματικότητα προάστιο του Ρεθύμνου, σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης, 3 χιλιόμετρα προς τα ανατολικά. Διαθέτει ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια για ύπνο και διαμονή, όπως επίσης και ταβέρνες, καφενεία και μπαρ για φαγητό και ποτό.

 

Περιβόλια

Βρίσκεται 2 χιλιόμετρα ανατολικά από το κέντρο του Ρεθύμνου στην άκρη της μεγάλης παραλίας του. Είναι οργανωμένη παραλία που βρίσκεται μπροστά από ξενοδοχεία που παρέχει όλες τις δυνατότητες για διαμονή, φαγητό και ένα καλό μπάνιο.

 

Πλατανιάς

Είναι στη πραγματικότητα ένα προάστιο του Ρεθύμνου, σε απόσταση λίγων λεπτών από το κέντρο της πόλης. Διαθέτει ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια για ύπνο και διαμονή, όπως επίσης και ταβέρνες, καφενεία και μπαρ για φαγητό και ποτό.
Η πρόσβαση από το Ρέθυμνο είναι πάρα πολύ εύκολη με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων.

 

Κουμπές

Βρίσκεται σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το Ρέθυμνο και έχει τιμηθεί με τη γαλάζια σημαία. Είναι καλά οργανωμένη, προσφέρει αρκετές δυνατότητες διαμονής και φαγητού, καθώς και διευκολύνσεις για το κολύμπι (ξαπλώστρες, ομπρέλες) και δυνατότητες για θαλάσσια σπορ.

 

Γεράνι

Βρίσκεται 6 χιλιόμετρα δυτικά από το Ρέθυμνο και είναι ένας κόλπος με βότσαλα.
Είναι λίγο οργανωμένη παραλία που βρίσκεται κοντά στη πόλη του Ρεθύμνου. Η παραλία είναι κατάλληλη και για ψαροντούφεκο. Στην παραλία υπάρχει μια ταβέρνα.

 

Ροδάκινο

Βρίσκεται 47 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από το Ρέθυμνο και στην ουσία πρόκειται για τρεις παραλίες με βότσαλα.
Οι δύο παραλίες στο τέλος του χωματόδρομου προσφέρουν αρκετές δυνατότητες για φαγητό και κολύμπι. Η τρίτη παραλία, πίσω από ένα μικρό λοφίσκο και δίπλα στις προηγούμενες, δεν είναι οργανωμένη και δεν διαθέτει καμιά υποδομή και δεν προσφέρει δυνατότητες για διαμονή και φαγητό. Ο βραχώδης βυθός της παραλίας την κάνει ιδανική για ψαροντούφεκο.

 

Κόρακας

Βρίσκεται σε απόσταση 47 χιλιομέτρων από το Ρέθυμνο στα νοτιοδυτικά και 2 χιλιόμετρα νότια από το χωριό Ροδάκινο. Είναι οργανωμένη, διαθέτει δυνατότητες διαμονής σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες για φαγητό και ποτό.

 

Σούδα του Πλακιά

Βρίσκεται μέσα στον κόλπο του Πλακιά 43 χιλιόμετρα νότια από το Ρέθυμνο και 3 χιλιόμετρα δυτικά από τον Πλακιά. Είναι οργανωμένη παραλία κοντά στο τουριστικό θέρετρο Πλακιάς και διαθέτει δυνατότητες για διαμονή, φαγητό και ανέσεις για κολύμπι (ξαπλώστρες, ομπρέλες, θαλάσσια σπορ κλπ). Στην άκρη της παραλίας έχει βράχια και είναι ιδανικός τόπος για ψαροντούφεκο.

 

Πλακιάς

Βρίσκεται 39 χιλιόμετρα νότια από το Ρέθυμνο. Είναι οργανωμένη παραλία, ιδιαίτερα δημοφιλής το καλοκαίρι, με πολλές δυνατότητες για διαμονή, φαγητό και πολλές ανέσεις για κολύμπι (ξαπλώστρες, ομπρέλες) και θαλάσσια σπορ, ιδιαίτερα καταδυτικές δραστηριότητες (καταδυτικές εκδρομές, μαθήματα κατάδυσης).

 

Σχοινάρια

Βρίσκεται 3 χιλιόμετρα νότια από το χωριό Λευκόγεια.
Είναι οργανωμένη παραλία με δυνατότητες για διαμονή, φαγητό και κολύμπι αλλά όχι με ξαπλώστρες, ομπρέλες και θαλάσσια σπορ.

 

Δριμισκιανός

Βρίσκεται πολύ κοντά στην Πρέβελη προς τα ανατολικά. Είναι οργανωμένη παραλία, έχει δυνατότητα για διαμονή και φαγητό, αλλά δεν διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες. Η άκρη της παραλίας είναι ιδανικός τόπος για τους λάτρεις του ψαροντούφεκου.

 

Κεραμές

Βρίσκεται 48 χιλιόμετρα νότια από το Ρέθυμνο και 3 χιλιόμετρα νότια από το χωριό Κεραμές και είναι μια παραλία με βότσαλα ιδανική για ψαροντούφεκο. Είναι ο αγαπημένος προορισμός για τους ντόπιους, έχει δυνατότητα για διαμονή και φαγητό, αλλά καθόλου ξαπλώστρες, ομπρέλες και θαλάσσια σπορ.

 

Λίγρες

Βρίσκεται 52 χιλιόμετρα νότια από το Ρέθυμνο και 6 χιλιόμετρα νότια από το χωριό Κεραμές. Διαθέτει λίγα δωμάτια για διαμονή και μια ταβέρνα αλλά καθόλου ξαπλώστρες, ομπρέλες και θαλάσσια σπορ.

 

Άγιος Γεώργιος

Βρίσκεται 62 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το Ρέθυμνο και 7 χιλιόμετρα δυτικά από την Αγία Γαλήνη. Δεν έχει δυνατότητα για διαμονή, ούτε έχει ξαπλώστρες και ομπρέλες.