Παραλίες με Γαλάζιες Σημαίες 2019

Δημος Διστομου - Αραχωβας - Αντικυρας

Άγιος Ισίδωρος

 

Δημος Ταναγρας

Πλάκα Δηλεσίου

 

Υπόλοιπες σημαίες

 

Βαλοπούλα

Βρίσκεται έξω από την Χαλκίδα, κοντά στην παραλία του Αγίου Μηνά. Έχει άμμο και ψιλό χαλίκι, τα νερά είναι ρηχά και καθαρά ενώ η γύρω περιοχή είναι γεμάτη στο πράσινο με φυτά και μικρούς θάμνους. Η παραλία διαθέτει και beach bar.

 

Αλυκές Δροσιάς

Βρίσκεται 15 λεπτά βορειοανατολικά από την Χαλκίδα και είναι από τις δημοφιλέστερες του νομού. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες, beach bars, clubs, ταβέρνες, καφετέριες, water sports και γήπεδο για beach volley.

 

Αυλίδα

Βρίσκεται στη Χαλκίδα και βρέχεται από τον Ευβοϊκό κόλπο. Έχει άμμο και βοτσαλάκια τόσο μέσα όσο και έξω από το βυθό και πεντακάθαρα νερά. Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και μπαρ ενώ όλα τα μαγαζιά βρίσκονται πάνω στην παραλία.

 

Άγιος Μηνάς

Βρίσκεται λίγο έξω από την Χαλκίδα. Η περιοχή έχει πολλές ψαροταβέρνες και ουζερί κατά μήκος του δρόμου απέναντι από την παραλία. Δεν είναι και η ωραιότερη παραλία αλλά προτιμάται από τους ντόπιους κατοίκους γιατί διαθέτει όμορφη πλαζ.

 

Άγιος Βασίλειος

Βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό. Έχει δύο παραλίες με χοντρή άμμο. Η μία παραλία, στα δεξιά του χωριού, διαθέτει άπλετη σκιά από δέντρα. Η άλλη παραλία είναι λίγο απομακρυσμένη και πιο ήσυχη και απαιτεί  περίπου 10 λεπτά περπάτημα. Η περιοχή είναι οργανωμένη με μερικές ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

 

Ζάλτσα

 

Σαράντι

Βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό. Είναι πεντακάθαρη παραλία με ψιλό χαλίκι και ψηλά δέντρα για σκιά. Στην άκρη της παραλίας υπάρχουν ταβέρνες και καφετέριες.

 

Άι Γιάννης

Βρίσκεται στο ομώνυμο λιμανάκι μετά το χωριό Δόμβραινα. Η  περιοχή έχει μία ταβερνούλα.

 

Όρμος Νούσας (Θίσβη)

 

 

Άγιος Νικόλαος

Βρίσκεται δίπλα στην Αλυκή και είναι η μεγαλύτερη παραλία της περιοχής. Απέναντι από την παραλία υπάρχει ένα μικρό νησάκι, Κούβελος στο οποίο υπάρχουν αρχαία ερείπια.

 

Λαιμός

 

 

Καλαμάκι

Βρίσκεται δίπλα στον Άγιο Βασίλειο. Στην περιοχή υπάρχει ένας μικρός οικισμός.

 

Λιβαδώστρα

Είναι η δημοφιλέστερη παραλία των Πλαταιών. Διαθέτει καταγάλανα νερά και μια ταβέρνα.

 

Χαβώσι

 

 

Άγιος Ισίδωρος

Βρίσκεται στα Αντίκυρα. Είναι μια οργανωμένη παραλία με κρυστάλλινα νερά και αναψυκτήρια. Το ίδιο καθαρή και όμορφη και η παραλία Άσπρα Σπίτια.